Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Hírek
- Kápolna és a temető története
- Plébánosunk
- Elhunyt plébánosaink
- Közösségünk
- Kik nyugszanak temetőnkben
- Galéria
- ügyfélfogadásaink
- Plébánia elhelyezkedése
- Kapcsolat
- Misék rendje
- Aktuális
-Búcsú 2012
- Beszámoló

2011. november 20.

Gyalogos zarándoklat egri szívvel….

2011. november 20-án ünnepelte az Egerbaktai Egyházközség Alexandriai Szent Katalin Templom ünnepét. Erre a nemes alkalomra két irányból is, Egerből és Egerszalókról gyalogosan zarándokolva hívek útra keltek. Az egri Kisboldogasszony templomtól Fülöp atya vezetésével 17 fő zarándokolt. Vidám, lendületes katolikus hívek fiataltól a kevésbé fiatalig vállalkoztak arra, hogy hidegben, ködben, Krisztus hívására induljanak az útnak, dombon, mezőn, réten, szántóföldeken, földúton és aszfalton egyaránt. Feszületeknél megállva Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú életéből merítettek, együtt imádkoztak, hogy ők is legyenek kitartóak az életszentségben, Krisztus iránti szeretetben úgy tudják követni, mint ahogyan azt Szent Katalint tette. Meleg szeretettel fogadtak a baktai testvérek minden hozzájuk érkező ünneplőt. A templom búcsú megkoronázta a zarándoklatot, a résztvevők meghatódva hallgatták a Szentmisét, a bemutatkozó óvodásokat, akik Szent Katalin egyik legendáját mutatták be. Szentbeszédet Török László atya mondta, aki az egerszalóki hívekkel zarándokolva érkezett. A prédikációjában a nemzedék, a család fontosságáról beszélt. Arról, hogy ezt a szép templomot egy korábbi nemzedék építette, de mindig fontos, hogy a generációk egymásnak át adják a hitnek és a templomnak az éltünkbe való központi szerepét. Beszédében saját életpéldáján keresztül mind ezt bemutatta, hogy a családnak van értékrendje, amelybe ő is bele született, amely az övé is, melybe ő is elkötelezte magát. Meghatározott normák szerint a hit és a vallás a családnak megadja a kereteket, amelyek megtartanak bennünket ebben az életvitelben. Ez mindannyiunk közös célja és feladata, hogy megtartsuk és ápoljuk, ez a hit talentuma.

A házigazda testvérek örvendeztek, hogy hosszú évtizedek után ismét megtisztelték őket az egri Kisboldogasszony templomból az egri hívek. Volt olyan, aki idős fejjel életében most először gyalogosan zarándokolt, de volt olyan Katalin nevű zarándok, aki könnyes szemmel mondta, hogy nem hitte volna, hogy névnapján ilyen szép búcsúban lesz része.

Képek: https://picasaweb.google.com/102230402385863017453/EgerbaktaiBucsuAlexandriaSzentKatalinUnnepereGyalogosZarandoklatIndultEgerbol20111120

Kérem a kedves testvéreket, hogy egy pillanatra megálva a nagy rohanásban gondolkodjunk el mindazon amit itt olvashatunk. Hisz ez a búcsú nagyon sokat mutatott minanyiunknak. A beszédet mit itt olvashatunk a délutáni szentmise meghívottja Juhász Ferenc atya mondta el a mise keretében. A beszéde rámutatott a Kisboldogasszony ünnepére és annak kegyelmi ajándékaira. Nem szeretném tovább szaporítani a szót!

Bátorítom kedves minjályukat, hogy olvassák jó szívvel e sorokat.

Csak annyit tennék hozzá. Ferenc atya nagyon köszönjük és kisérje Önt utján a jó Isten!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
<<< Elsõ 1 2 Utolsó 1 - 9 / 10 >>>
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?


.

.

developed by Centrumnet Systems