Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Hírek
- Kápolna és a temető története
- Plébánosunk
- Elhunyt plébánosaink
- Közösségünk
- Kik nyugszanak temetőnkben
- Galéria
- ügyfélfogadásaink
- Plébánia elhelyezkedése
- Kapcsolat
- Misék rendje
- Aktuális
-Búcsú 2012

Tisztelt Olvasó!

Azt hiszem mindenki ismerte és tisztelte Antalóczi Lajos plébános atyát, nem csak Egerben, hanem az egész országban. Sőt határokon túl is. Közismert volt, nagy Mária tisztelete, és a jelenések kutatásai. Közkincsé lettek könyvei melyeket irt. Halála után 10 évvel is keresik. Nagy műve a Fausztyna nővér naplója. „Az Isteni irgalmasság üzenete.” mit lefordíttatott, sok gyümölcsöt hozott és hoz. A jó Isten tudja az irgalmasság rózsafüzér elmondása által hány lélek menekült meg a kárhozattól. „Az Irgalmas Jézus ígérete” Fausztyna nővérnek mondta, ha valaki Isten nélkül éli életét és halálakor valaki elimádkozza, érte az irgalmasság rózsafűzért megmenekül a pokoltól. Tudjuk, hogy 1917. májustól-októberig minden hónap 13-án a Szent Szűz Fatimában megjelent a 3 kispásztor gyermeknek: Ferenc; Jácinta; Lucia. Kérte őket a Szűz Anya, hogy ajánlják fel életüket a bűnösök megtéréséért, és imádkozzák a rózsafűzért. A Szűz Anya mondta, az emberek úgy hullnak a pokolba, mint ősszel a fáról a falevelek.

Antalóczi atya lelkét is a Fatimai Szűz Anya érintette meg, amikor Medzsugorjeban öt napot töltött. 1988. október 13-án alakult meg engesztelő közösségünk az egri Kisboldogasszony templomban. Ő volt a plébánosa 1982. augusztus 1-től 2000. december 16-án bekövetkezett haláláig. 22 éve működik az ima közösség. Minden pénteken délután 15-tól kezdődik az engesztelő imaóra. Az irgalmasság rózsafüzérrel kezdjük, az örvendetes és fájdalmas rózsafűzért a bűnösök megtérésért. A dicsőséges rózsafűzért papi hivatásokért, a szent atyáért és a világ összes papjaiért, hogy Jézus szíve szerinti papok legyenek. A rózsafüzérek elmondása után 16.30-kor szentmisével fejeződik be. Télen – nyáron ez az időpont nem változik. 2 éve lesz februárban, amikor Fülöp atyával aki 5 éve plébánosunk, megbeszéltük minden első pénteken szent mise előtt fél órás szentség imádást is tartunk.

A Szűz Anya is Jézusra mutat: „Tegyétek, amit mond!” Tudjuk, ha Mária velünk imádkozik, szent Fia bizonyára meghallgatja imáinkat. Mindenki szeretné, ha családjában-rokonságában imádkozó Krisztuskövető emberekké válnának. Jöjjetek, hát hozzánk imádkozzunk együtt. Nagy a tét, hogy halálunk után örök boldogság vagy örök kárhozat vár ránk.

Eger, 2010. október 28.

Vágó Imréné

az engesztelő közösség tagja


Új bejegyzés

Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?


.

.

developed by Centrumnet Systems